POWERED BY
postari-rallyis (1)

Repere Raliul Iașului Resonance 2022

De vineri, 2 septembrie, până duminică, 4 septembrie, Iașul devine capitala motorsportului românesc. Caravana Campionatului Național de Raliuri Betano ajunge la a șaptea etapă a întrecerii autohtone. Ca de obicei, principalul punct de atracție al Raliului Iașului Resonance este mult așteptata Probă SuperSpecială – Rally Show pe Râpa Galbenă și Bulevardul Independenței, unde mii pasionații pot urmări evoluția echipajelor favorite!

Iată momentele de neratat la ediția 2022 a raliului:  

1. Shakedown Bârnova

Etapa ieșeană a Campionatului Național de Raliuri are parte de un foarte necesar warm-up pentru echipaje și mașinile de concurs. Acomodarea cu macadanul ieșean se face vineri, 2 septembrie, cu prilejul sesiunii oficiale de teste la Bârnova.

Începând cu ora 13.00 și până la ora 17.30, participanții vor avea la dispoziție mai multe treceri pe segmentul de 3 km de drum forestier din comuna ieșeană astfel încăt prima probă specială să găsescă mașinile și echipajele cât mai pregătite pentru lupta cu secundele.

2. Superspeciala

Superspeciala Iași Rally Show dă startul Raliului Iașului Resonance pe o probă de 1,90 km în centrul orașului, vineri, 2 septembrie, de la ora 18.00. După ce piloții și navigatorii vor fi prezentați, fiecare echipaj va parcurge, sub privirile miilor de pasionați, traseul arhicunoscut, cu start de pe Bulevardul Independenței, trecere prin Pasajul Mihai Eminescu, șicane și viraje spectaculoase pe Râpa Galbenă, ingrediente ce fac din această probă una demnă de Campionatul Mondial. Evoluția bolizilor poate fi urmărită și pe cele trei ecrane gigant amplasate de-a lungul traseului.

3. Parcul Service la Palatul Culturii

Nu se poate raliu la Iași fără ca mașinile de concurs și sportivii să nu se afle în preajma principalului punct de atracție al orașului. Timp de 4 zile, Palatul Culturii, edificiu unic în lume, va fi scos și mai mult în evidență prin găzduirea Parcului Service. Sub privirile curioșilor și pasionaților, zeci de mecanici iși vor dovedi priceperea astfel încât setup-ul mașinilor de concurs să fie perfect pentru macadamul de pe cele 4 probe distincte ale competiției. Organizatorii vor amenaja în imediata apropiere a Parcului Service un spațiu pentru alimentație publică unde oricine poate gusta din delicioasele bucate moldovenești și o cafea bună în prezența celor mai importanți piloți din campionatul național de raliuri.

4. Viraje ca-n WRC la Cioca Boca

Sâmbătă sunt programate două treceri pe PS Cioca Boca, probă ce măsoară 14.80 km. Principala atracție este zona de sosire, vizibilitatea fiind foarte bună. Relieful formează un amfiteatru natural, astfel încât cei prezenți pot urmări evoluția echipajelor pe câteva sute de metri. Mai mult decât atât, se poate ajunge chiar și cu mașina personală în locuri cu vizibilitate excelentă. Proba este renumită pentru porțiuni extrem de tehnice în care îndemânarea piloților va fi pusă la mare încercare. De asemenea, va exista și un punct de alimentație publică pentru fanii prezenți.

5. PS Mădârjac pune la încercare abilitățile piloților

Este proba regină a Raliului Iașului și una dintre cele mai apreciate din campionatul național. Măsoară aproape 24 km, fiind cea mai lungă specială a raliului. Are pasaje de viteză, mai ales pe platoul de la Mădârjac unde este suficient loc pentru spectatori, însă este renumită ca fiind o probă tehnică.

6. Săritori spectaculoase la Dobrovăț

A treia zi de întreceri, 4 septembrie, este dedicată probelor Păun și Dobrovăț. Vor fi câte două treceri pe fiecare dintre ele, dar, cu siguranță, spectatorii nu vor dori să rateze celebrele săritori de pe Dobrovăț, mai ales că accesul este foarte facil, chiar și cu mașinile personale. Nu vor lipsi punctele de alimentație publică în preajma săritorilor, astfel încât prezența pe probe poate fi un foarte plăcut mod de petrecere a zilei de duminică împreună cu familia și amicii. Pentru cei care nu pot ajunge pe probă, există alternativa transmisiunii online care va putea fi urmărită paginile oficiale de facebook ale Raliul Iașului Resonance și Federației Române de Automobilism Sportiv ori pe canalul național Prima Sport.

7. Premiere în fața Primăriei

Raliul Iașului Resonance se încheie duminică, 4 septembrie, cu festivități în centrul orașului. Prima dintre ele este Sosirea Festivă. Evenimentul va avea loc în jurul orei 14.00, prilej cu care primele trei echipaje cu timpii cei mai buni vor urca pe rampă și vor primi laurii. Nu mai devreme de ora 16.30, tot în fața Primăriei Municipiului Iași, este programată marea festivitate de premiere, când cele mai bune echipaje pe fiecare clasă, juniorii, debutanții și echipele vor primi trofeele unice în țară.  

Raliul Iașului Resonance se întinde pe durata a 3 zile de competiție și pe lungimea a 134,00 km de probe speciale. Organizatorii promit să fie și în acest an dificil o gazdă bună pentru sportivi, oficiali și ceilalți oaspeți angrenați în desfășurarea etapei a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Betano. 

Iată câteva link-uri utile