Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/raliuliasului/public_html/wp-content/plugins/sg-security/vendor/phpgangsta/googleauthenticator/PHPGangsta/GoogleAuthenticator.php on line 112

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/raliuliasului/public_html/wp-content/plugins/sg-security/vendor/phpgangsta/googleauthenticator/PHPGangsta/GoogleAuthenticator.php on line 112
Informații spectatori - Raliul Iașului
POWERED BY
SPECTATORI

Info spectatori

Informații utile

Probele speciale se închid traficului auto cu două ore (2h) înaintea intrării primei mașini de concurs. Circulația se deschide după trecerea unei mașini oficiale, care va trece tot timpul după ultimul concurent.

Raliul Iasului 2022 - 32

Siguranța spectatorilor

FRAS prezintă un ghid video structura cu toate informațiile necesare pentru siguranța tuturor spectatorilor noștri.

Securitate

Reguli generale

 1. ASCULTAȚI indicațiile oamenilor de ordine. Dacă oamenii de ordine vă spun să părăsiți o zonă periculoasă din cadrul unei probe speciale va trebui să vă conformați indicaților. În cazuri de indisciplină proba specială poate fi anulată.
 2. Zonele extrem de periculoase sunt marcate ca „ZONE INTERZISE SPECTATORILOR”. NU ÎNCERCAȚI să intrați în aceste zone, acestea sunt foarte nesigure. Totodată, NU STAȚIONAȚI pe „drumurile de evacuare” și nu treceți niciodată de banda de siguranță.
 3. PĂSTRAȚI DISTANȚĂ de marginea drumului. Țineți minte că mașinile de concurs parcurg traseul cu viteze foarte mari. Este imposibil de prevăzut o eventuală greșeală a pilotului sau o defecțiune tehnică a mașinii.
 4. NU STAȚI lângă săritoare sau vârfuri de pantă aflate pe traseul de concurs. Când mașina aterizează după o săritura, pilotul are șanse mult mai mici să o controleze. Mașina poate ieși de pe traseu cu ușurință după o săritură.
 5. ACORDAȚI ATENȚIE întotdeauna probei speciale. Gândiți-vă la o metodă rapidă de evacuare și fi-ți pregătiți să reacționați repede.
 6. EVITAȚI locurile aflate sub nivelul probei speciale. Nu staționați în exteriorul virajelor, în fața clădirilor sau a altor obstacole. În pădure nu staționați în fața copacilor. Pentru a privi competiția alegeți doar locuri sigure, în spatele obstacolelor solide etc.
 7. COOPERAȚI cu oamenii de ordine și organizatorii raliului. În cazul situaților de urgență, aceștia trebuie să fie informați cât mai repede. În cazul oricărui accident, spectatorii trebuie să fie gata să respecte indicațiile oamenilor de ordine.
 8. NU TRAVERSAȚI traseul probei speciale și nu mergeți pe proba specială în timpul concursului. Mergeți într-o zona din care să priviți raliul înainte de startul probei. Consultați Rally Guide-ul din timp, vedeți când proba o să fie închisă și când o să fie redeschisă. Țineți minte că proba nu este redeschisă până nu este traversată de un vehicul al organizatorilor.
 9. Parcați vehiculele în spațiile rezervate pentru parcare, alese de oamenii de ordine. NU PARCAȚI vehicule care ar putea să interfereze cu traseul piloților, staff-ului sau a altor participanți la traficul public.
 10. EVITAȚI condusul pe drumurile de acces către probele speciale în timpul raliului. Drumurile către probele speciale sunt deseori înguste și piloții pot fi în grabă pe sectorul de drum dintre două probe.
 11. Dacă aveți copii cu voi la raliu, trebuie să îi aveți sub atentă observare. ADULȚII AU RESPONSABILITĂȚI DEPLINE ASUPRA SIGURANȚEI COPIILOR.