POWERED BY

Raliul Iașului Pro-X, 6 zile până la start

Înscrierile echipajelor se fac până marți seara

Intrăm în săptămâna cea mai așteptată de iubitorii de motorsport din Iași. Ediția a 37-a a Raliului Iașului se apropie cu pași repezi. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, așa cum a precizat și managerul Dan Codreanu: „Au fost și încă sunt zile pline pentru noi, organizatorii. Ne dorim să iasă totul bine. Mă preocupă, în mod deosebit, calitatea probelor speciale. Ploaia ne-a dat puțin planurile peste cap, dar sunt convins că la recunoașteri toți participanții vor regăsi acele suprafețe impecabile, foarte apreciate de piloți de-a lungul timpului.

Fiind o etapă cu coeficient maxim în campionatul național, 1,2, punctele pe care echipajele le pot obține la Iași sunt extrem de importante, mai ales că sezonul se apropie de sfârșit și sunt destule necunoscute în configurația finală a clasamentelor.

Din punct de vedere sportiv, ne așteptăm la dueluri interesante și, probabil, după cele 9 probe de la Raliul Iașului Pro-X, la unele clase vom afla chiar și numele campionului național în 2021. Am decis prelungirea înscrierilor până marți, 31 august, la ora 20.00” a declarat managerul Dan Codreanu.

Raliul Iașului Pro-X începe vineri, 3 septembrie, cu Shakedown și prezentarea oficială a echipajelor.

Sâmbătă sunt programate câte două treceri pe probele Sinești, Hadâmbu și Păun. De la oa 19.00 începe spectacolul în centrul Iașului, la Superspeciala Pro-X Rally Show.

Duminică aflăm câștigătorii după cele două treceri pe PS Dobrovăț, festivitatea de premiere fiind programată în jurul orei 16.00.

Raliul Iașului Pro-X, etapa a 8-a din Campionatul Național de Raliuri Betano, este organizat de XS Motorsport Iași în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.