Prezentare

RALIUL IAŞULUI 2019

Raliul Iașului 2019

Raliul Iașului 2019

Raliul Iaşului reprezintă un reper în ceea ce înseamnă organizarea evenimentelor automobilistice în România. An de an, o echipă de oameni dedicaţi işi arată pasiunea şi priceperea, reuşind să ridice standardele în ceea ce înseamnă crearea unui concurs de nivel înalt în motorsportului românesc.

Nu întâmplător, în ultimele sezoane ale întrecerii interne, raliul de la Iaşi a introdus în campionatul naţional noutăţi văzute de fani doar în campionatul mondial. Raliul Iaşului beneficiază de cele mai bune condiţii de desfăşurare a întrecerii: probe excelente pe macadam, o SuperSpecială extrem de apreciată, parc service şi parc închis amenajate în zona istorică a oraşului, în apropierea Palatului Culturii, precum şi comandament gazduit de unul dintre cele mai importante hoteluri, Internaţional, în grădina Palas. În aceste circumstanţe, interesul sportiv este unul pe măsură. La Iaşi s-a câştigat titlul naţional absolut în ultimii ani, la Iaşi au debutat piloţi cu reale perspective, de la Iaşi participanţii au ca amintire placintele „Poale-n brâu” primite la finalul probelor speciale şi căciulile tradiţionale din blană de miel.

Şi în acest an, Raliul Iaşului promite să fie gazdă bună pentru sportivi, oficiali, jurnalişti şi fani ai motorsportului în prima săptămână din luna septembrie. Competiţia începe joi, 5 septembrie, când, spre seară, vor fi prezentate echipajele participante, continuă a doua zi cu primele probe și SuperSpeciala de la Râpa Galbenă şi Pasajul Mihai Eminescu, urmând ca sâmbătă să aplaudăm câştigatorii cele de-a şasea etape din campionatul naţional.


Mesajul Primarului Municipiului Iași, Mihai Chirica

Ediția din acest an a Raliului Iașului readuce în Capitala Istorică a României cea mai importantă și spectaculoasă competiție automobilistică din Moldova.

Deosebit de apreciat de către participanți și specialiști, dar mai ales bucurându-se de un uriaș succes de public, Raliul Iașului a devenit un reper al calității organizatorice, nivel care, cu siguranță, va fi menținut și în 2019.

Ca de obicei, municipalitatea ieșeană și-a adus sprijinul financiar, dar și logistic la buna desfășurare a competiției, apreciind sporul de vizibilitate adus Iașului de către această întrecere sportivă. Astfel, Iașul se plasează în categoria marilor orașe în care automobilismul își regăsește un spațiu adecvat de manifestare, pe măsura standardelor profesioniste ale concursurilor similare din Europa.

Convins că ediția din 5 – 7 septembrie 2019 a Raliul Iașului va fi din nou una de mare atractivitate, urez succes tuturor participanților!

Mihai Chirica
Primarul Municipiului Iași


Despre IAȘI, capitala istorică a României

Despre IAȘI, capitala istorică a României


Despre Iași, Capitala Istorică a României

Situat în apropierea graniţei de Est a României, Iaşul este unul dintre principalii poli de dezvoltare ai părţii estice a Uniunii Europene. Reprezintă unul din cele mai puternice centre universitare din ţară, dar şi un oraş în plină expansiune, industria IT devenind în ultimii ani principalul motor de dezvoltare economică.

Având aproximativ 400.000 de locuitori, Iaşul este recunoscut drept Capitală Istorică a României şi Oraş Regal, titluri care atestă bogata sa istorie, precum şi contribuţia esenţială adusă la cultura şi civilizaţia poporului român.

În ultimii ani, graţie unor masive investiţii realizate din fonduri UE, infrastructura rutieră a oraşului a fost îmbunătăţită la standarde europene, iar mai multe obiective istorice au fost reabilitate. Acest lucru a facilitat o mai bună circulaţie turistică, oraşul fiind vizitat de tot mai mulţi oaspeţi în fiecare an. Bazele de agrement, marile ansambluri comerciale, restaurantele cu mâncare tradiţional românească, dar şi cu specific internaţional, muzeele cu un conţinut expoziţional de excepţie, numeroasele congrese şi simpozioane ştiinţifice – toate acestea fac din Iaşi o destinaţie turistică de larg interes a României.

Deschis către Europa, încrezător în entuziasmul şi energia tinerilor care îl inspiră clipă de clipă, Iaşul este un oraş al viitorului, conectat la toate curentele modernităţii şi provocările pe care le presupun un nou stil de viaţă socială şi tendinţele de dezvoltare economică, academică, culturală și socială.