Un raliu bun este un raliu sigur!

Un raliu bun este un raliu sigur! Organizatorii Raliului Iașului au luat toate măsurile pentru a întări securitatea sportivilor

„Un raliu bun este un raliu sigur!” Acesta este de ani de zile sloganul Raliului Iașului! Organizatorii raliului, împreună cu reprezentanții FRAS, au pus un accent deosebit și în acest an pe siguranța participanților la etapa a VI-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Astfel, împreună cu directorul sportiv FRAS, Ioan Badiu, cu directorul sportiv al evenimentului, Laurențiu Oros, organizatorii Raliului Iașului 2019 au programat mai multe acțiuni menite să întărească securitatea sportivilor prezenți la acest eveniment.

Miercuri, de la ora 15.00, a fost inspectată Unitatea de Primire Urgente (UPU), din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, cea mai mare unitate medicală din Moldova. Aici, împreună cu șefa UPU SMURD, prof. dr. Diana Cimpoeșu, au fost verificate cerințele din caietul de sarcini al organizatorilor. Mai exact este vorba despre o serie de măsuri specifice, sala de operații destinată raliului, personal specializat suplimentar, rezerve de sânge, etc.

La acest capitol, prof. dr. Diana Cimpoesu, împreună cu organizatorii Raliului Iașului, dar si cu primarul Mihai Chirica, au făcut un apel la oameni sa meargă la Centrul de Transfuzii Sanguină și să doneze sânge. „Facem un apel către toți cei care iubesc viața și motorsportul să facă un efort prin care pot salva viața unor semeni. Îi rugăm să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină și să doneze sânge în numele Raliului Iașului. Este o criză acuta de sânge la nivelul județului Iași, și doar împreună putem rezolva această criză”, a declarat Claudiu Butucel, director de organizare Raliul Iașului 2019.

„Nu este o încercare de a brandui evenimentul, dar chiar este o mare penurie de sânge în Iași și probabil în țară. Este un mesaj pe care îl adresăm tuturor oamenilor care vor participa la acest eveniment. Raliul se poartă în competiții nu pe străzi. O mare parte dintre beneficiarii sângelui pe care îl veți dona sunt cei care devin victime din cauza lipsei unei infrastructuri rutiere solide, de care nevoie România, în prezent”, a fost apelul sincer făcut de primarul Mihai Chirica.

Tot miercuri, în zona Verificărilor tehnice s-a organizat un briefing cu personalul medical (ISU și UPU) prezent pe probele speciale ale raliului. La această întâlnire, o mașină de raliu, o persoană echipată de concurs au fost prezentate personalului medical.

De asemenea, tot din dorința de a întări securitatea sportivilor prezenți la Raliul Iașului 2019, joi, de la ora 21.00, se va organiza un briefing cu intermediarii șefilor probelor speciale. „Organizatorii s-au implicat mult și pe partea de securitate. Au un sprijin important aici din partea tuturor. Ca regulament, de câteva etape am suplimentat numărul de arbitri pe traseu, vor fi din 2 in 2 kilometri, organizatorul s-a conformat imediat la această regulă, deși este puțin mai costisitoare. Concurenții sunt și monitorizați prin GPS. Lucrăm mult și ne preocupa întâi de toate siguranța sportivilor. Noi sperăm să nu avem nevoie de acel elicopter pregătit de organizatori pentru această etapă de la Iași”, a declarat si Danny Ungur, vicepreședinte FRAS.

Raliul Iașului este organizat de Clubul XS Motorsport Iași, împreună cu Primăria Municipiului Iași și este a șasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv.

#raliuliasului

Share this post

Accessibility