Conferința de presă inițială - Raliul Iașului 2019

Comunicat de presă nr.6

Miercuri, de la ora 14.00, la Hotelul Internațional din Iași, a avut loc conferința inițială a Raliului Iașului 2019. Regăsiți mai jos, transcrise, cele mai importante declarații făcute la aceasta conferință!

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: „Noi, Primăria, suntem coorganizatori la acest eveniment. Raliul Iașului a rămas și trebuie să rămână, indiferent de cine va fi primar, un punct de reper în competiția automobilistică românească. Sunt multe instituții și oameni care merită mulțumiri pentru că ne susțin. Încep însă, prin a mulțumi fostului partener, firma Cotnari. Este un eveniment foarte frumos! Cei mai importanți sunt cei care participă la acest raliu, în frunte cu Federația Română de Automobilism Sportiv, și-i mulțumesc domnului vicepreședinte Danny Ungur, prezent la această conferință, și competitorilor care vin și dau frumusețe evenimentului. Dumnezeu știe ce va fi în ziua de sâmbăta, dar noi le dorim succes tuturor. Important este să ajungem sănătoși la finish, cu mașinile întregi, ca să putem aborda, și în anii care urmează, aceasta competiție. Echipa de organizare a rămas aceeași. Le mulțumesc ca au rămas alături de acest sport frumos, costisitor și foarte îndrăgit de toți ieșenii. Ca o noutate, am decis împreună cu organizatorii, ca ziua de sâmbătă să aibă și un stand dedicat copiilor, în care câștigătorii ediției sa dea autografe și să facă poze cu copiii, care vor avea astfel o amintire frumoasă, de la finalul vacanței de vară. Invitația rămâne pentru toți ieșenii pentru Superspeciala de vineri seara. Atenție cum conduceți, ca sa ne întâlnim cu toții sănătoși la gala de final!”

Dan Codreanu, manager Raliul Iasului: „Suntem pregătiți pentru tot ce se va întâmpla în următoarele zile. Este o bătălie strânsă, în acest an, pentru titlul național. Țin să mulțumesc în mod deosebit domnului primar Mihai Chirica, Primăriei Municipiului Iași și tuturor consilierilor locali, pentru că fără sprijinul lor, în acest an am fi fost în situația de a nu organiza Raliul Iașului. De asemenea, mulțumesc în mod deosebit tuturor autorităților care ne ajută în organizare, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției Rutiere, Poliției Locale, Serviciului Județean de Ambulanță”.

Marius Manolache, director general ATI Motors Holding – Ford Iași: „Mulțumesc organizatorilor care ne-au oferit si în acest an oportunitatea de a fi parteneri auto ai acestui eveniment. Mulțumesc, de asemenea, piloților și tuturor echipajelor care au ales sa alerge la etapa de la Iași. Sunt sigur ca vor face un spectacol minunat. De-a lungul vremii, am ales sa lansam un model nou sau să aducem o noutate. Si în acest an, la Raliul Iașului, Ford vine cu o noutate, Ford Ranger Raptor, o variantă foarte potrivită pentru etapa de macadam de la Iași. Suntem alături de organizatorii acestui eveniment și sprijinim viteza în cadru organizat prin astfel de evenimente. Fac un anunț în premieră! În week-end-ul 12-13 octombrie, Ford va reveni cu acele cursuri de condus defensiv și preventiv – Ford Driving Skills for Life! Va fi un eveniment de 2 zile, în parcarea ERA. Va fi un curs gratuit pentru toți ieșenii care vor dori sa participe. La ediția precedentă am avut aproximativ 600 de participanți”.

Danny Ungur, vicepreședintele Federației Române de Automobilism Sportiv: „Îmi face plăcere să aud atâtea cuvinte de laudă din partea domnului primar. Observ, ca de obicei, un mare sprijin la Iași din partea Primăriei. Cred că este un lucru bun pentru sportivi. Întotdeauna ne-am obișnuit cu locațiile de la Raliul Iașului. Sunt niște locații foarte benefice pentru sportul nostru, pentru promovarea piloților. Va mulțumim și din partea FRAS pentru tot sprijinul pe care ni-l oferiți. Avem un număr important de piloți pe lista oficială, de 74 concurenți, cu tot cu cei mici si de la Istorice. Le uram baftă tuturor, cred ca vremea va ține cu noi. Raliul Iașului este un raliu îndrăgit de sportivi. Iașul este una dintre etapele foarte apreciate de piloți. Vă așteptăm pe toți pe probele speciale să-i susțineți pe băieți”.

Claudiu Butucel, director de organizare Raliul Iașului: „Ne preocupam în permanență să organizăm un raliu sigur și fără evenimente. Suntem pregătiți să primim, așa cum trebuie, cele 74 de echipaje. Probele sunt excepționale, organizarea este una de top. În aceste condiții, dorim să facem cel mai frumos raliu din Romania. Pe partea de securizare, rugăm spectatorii să stea doar în zonele indicate de noi și să fim disciplinați, mai ales la Superspecială, unde așteptăm peste 20.000 de oameni. Promitem că de la anul vom avea observatori FIA, pentru a putea intra în calendarul ERC”.

Dan Gîrtofan, pilot: „Vreau să felicit organizatorii pentru tot ceea ce fac ca acest raliu să continue. Sponsorii vin și pleacă, organizatorii și piloții rămân. Îl felicit pe domnul primar și-i doresc să rămână primar mulți ani de acum încolo. Vă mulțumim din suflet și în numele colegilor mei, pentru tot efortul pe care îl faceți pentru Raliul Iașului. Îl felicit pe Simone pentru etapa din Germania. De la o vârstă, trebuie sa fim mândri că putem concura cu acești copii atât de talentați, cum este Simone. Suntem pregătiți. Mă bucur din suflet ca putem lua startul și în 2019 la acest raliul frumos. Sper ca vremea sa ne lase în pace. Nu ne facem calcule, îmi doresc doar sa terminăm cu bine și să ne bucurăm la final”.

Simone Tempestini, pilot, campion național en-titre: „Felicit organizatorii care au reușit și în acest an să pună pe picioare un raliu atât de frumos. Pentru mine, Raliul Iașului însemnă de obicei încoronarea mea ca și campion național. În acest an, este un pic deosebit. Am venit aici, pentru a recupera câteva puncte din cele pierdute etapele trecute. Ne vom lupta, cu siguranță, pentru prima poziție. Sper sa fie cât mai plăcută această luptă și pentru spectatori. Sper să vină cât mai mulți oameni pe probe. Ploaia de seara trecută nu este neapărat un lucru rău, pentru ca va fi mai puțin praf pe probe. Le urez bafta tuturor celor implicați în organizare și concurenților”.

Vali Porcișteanu, pilot, liderul la zi in CNRD: „Felicitări organizatorilor. Ne-ar fi lipsit foarte mult Raliul Iașului, dacă nu ar fi fost organizat în acest an. Ne simțim minunat aici, chiar din 2007, când am debutat la Iași. Anul trecut am avut un mic incident pe PS Păun și am abandonat. Obiectivul pentru noi este să terminăm cursa, nu ne gândim neapărat la titlu. Cred ca va fi o luptă interesantă până în ultima etapă. Probele arată foarte bine, am fost deja în recunoașteri. Va fi un raliu lung și va trebui să fim foarte concentrați până la final. Vrem să facem și spectacol, mai ales la Superspeciala de la Râpa Galbenă, acolo unde vin mereu foarte mulți oameni, cum nu vezi în multe alte locuri. Ne bucurăm mult că suntem la Iași”

Răzvan Nechifor, pilot ieșean: „Sincer, la începutul anului, mi-ar fi fost foarte greu să cred că se va mai face acest eveniment. Felicitări organizatorilor care au luptat, până în ultima clipă, ca să poată ține și în acest an Raliul Iașului. Noi sperăm să terminăm în primii 10 etapă de la Iași. Încercăm să obținem maximum de puncte. Sută la sută vom fi pregătiți! Mulțumim pentru invitație și așteptăm ieșenii în număr cât mai mare pe probe!”

Raliul Iașului este organizat de Clubul XS Motorsport Iași, împreună cu Primăria Municipiului Iași, și este a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri DUNLOP, organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv.