Conferinta de presă raliul iașului 2019

68 de echipaje s-au înscris la ediția 2019 a Raliului Iașului! Lupta la titlu este palpitantă

Au mai rămas doar câteva zeci de ore pana la startul celui mai așteptat eveniment auto din Romania! Joi, pe 5 septembrie, la Iași, va debuta Raliul Iașului, a șasea etapă a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Raliul Iașului va aduna la start 68 de echipaje. Simone Tempestini, Vali Porcișteanu și Dan Gîrtofan nu lipsesc de la cea mai așteptata întâlnire cu macadamul. După ce anul trecut, au devenit campioni naționali chiar la Iași, Simone Tempestini si Sergiu Itu se afla pe poziția a treia, cu 133,8 puncte, fiind depășiți de echipajele Vali Porcișteanu/Dan Dobre (Citroen C3 R5) si de Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). Porcișteanu, cu 143 de puncte, a revenit în poziția de lider după etapa de la Sibiu, în timp ce Gîrtofan a urcat pe locul secund la general, cu 141,2 puncte.

Un total de 10 echipaje vor concura pe R5 in etapa de la Iași, Campionatul National Rally 2 va avea 12 echipaje la start, în timp ce 3 echipaje din totalul de 67 sunt din cadrul diviziei istorice.
Asociația Sportivă XS Motorsport Iași este organizatorul evenimentului, alături de Primăria Municipiului Iași.

Lista completa a sportivilor înscriși la ediția 2019 a Raliului Iașului o puteți consulta accesând link-ul: https://raliuliasului.ro/wp-content/uploads/2019/09/Lista-inscrieri-RALIUL-IASULUI-2019-v1.pdf.
Ieri, la sediul Primăriei Municipiului Iași, a avut loc o primă conferință de presă a organizatorilor Raliului Iașului. Prezent la eveniment, primarul Mihai Chirica, le-a dorit succes tuturor piloților. Iată principalele declarații de la conferința de presa a Raliului Iașului.

Primarul Mihai Chirica: „Vreau să mulțumesc public companiei Cotnari, care a susținut câțiva ani acest eveniment! Sper ca atunci, când vor fi vremuri mai bune, sa revină alături de noi in organizarea Raliului Iașului. Evenimentul se va desfășura în perioada 5-7 septembrie. Nu e foarte comod. Toata lumea știe lucrul acesta. Va trebui sa aducem restricții de circulație. Unele dintre ele motivate de competiția ca atare, iar altele de prezența parcului service, din fața Palatului Culturii. Pentru cei care nu sunt atașați de acest fenomen, personal îmi cer scuze, dar sunt sigur ca din frumusețea raliului vom profita cu toții. Este un angrenaj destul de numeros, implicat în organizarea acestui eveniment, pe lângă Primăria Municipiului Iași si Federația Româna de Automobilism Sportiv! Le mulțumesc anticipat tuturor instituțiilor locale și județene care ne susțin în organizarea competiției. Mă refer aici la Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală, Poliția Rutieră etc. Dorința mea cea mare este să ajungă cu toții înapoi la casele lor. Sa dea Dumnezeu sa nu avem incidente pe niciuna dintre probele speciale. Le doresc succes tuturor piloților și organizatorilor, care au muncit luni de zile pentru a putea aduce din noul Iașul pe harta evenimentelor sportive de cea mai înaltă ținută, din Romania”.

Dan Codreanu, manager Raliul Iașului: „Îi mulțumesc domnului primar, domnilor viceprimari și întregului Consiliu Local pentru suportul oferit la ediția din acest an. A fost un moment dificil în luna iunie, când partenerul nostru Cotnari, căruia îi mulțumim și noi, ne-a anunțat retragerea susținerii. Am înțeles ca vom fi bine primiți și în acest an de locuitorii orașului. Spre deosebire de anii trecuți, sunt mai puține contre din partea locuitorilor împotriva noastră. E un eveniment care trebuie susținut, un eveniment ce aduce plus valoare orașului. Noi suntem pregătiți, totul este bătut în cuie, și pe toată desfășurarea raliului suntem pregătiți pentru a întâmpina orice fel de eveniment nedorit. Ne dorim sa-i vedem pe toți participanții întregi și sănătoși la finalul competiției”.

Claudiu Butucel, director organizatoric Raliul Iașului: „Este un deranj constructiv provocat în municipiul Iași. Aducem cea mai mare competiție automobilistica din Romania la Iași, iar asta înseamnă foarte multe mașini, cai putere și foarte multe riscuri. Miercuri, în cursul acestei săptămâni, la ora 10.00, se închide breteaua din fata Palatului Culturii, până sâmbătă dimineața, la ora 6.00. Tot miercuri seara, de la ora 22.00 la ora 24.00, închidem toata zona superspecialei. După aceea, vineri, la ora 10.00 până noaptea la ora 24.00, închidem și pregătim zona Râpa Galbenă, pentru superspecială. În rest, nu avem restricții prea multe de circulație. Ca și securizare, vom merge ca și anul trecut cu parapeți de beton, zone libere de spectatori. Nu vom permite accesul unde sunt punctele roșii. Fac apel la spectatori să ne asculte sfaturile pentru că e spre binele lor. Promitem un spectacol grandios ca în fiecare an. Superspeciala e cea mai frumoasă probă de oraș din Romania”.

Urmăriți conferința înregistrată pe canalele de socializare:

Share this post