Repere la Raliul Iașului 2020 – Episodul 5. Viraje ca-n WRC la Cioca Boca

De joi, 3 septembrie, până sâmbătă, 5 septembrie, Iașul devine capitala motorsportului românesc. Caravana Campionatului Național de Raliuri Betano ajunge la singura etapă din zona Moldovei în actualul sezon. Este a patra etapă a întrecerii autohtone, una cu suficiente puncte de atracție, în ciuda perioadei pandemice pe care o traversăm. Chiar dacă lipsește SuperSpeciala, pasionații pot urmări evoluția echipajelor favorite pe probe, respectând, desigur, măsurile impuse de organizatori și autorități, în special cele de distanțare socială. Iată momentele de neratat la ediția 2020 a Raliului Iașului, prezentate zilnic pe canalele oficiale de comunicare până pe 2 septembrie, în ajunul competiției:

Episodul 5. Viraje ca-n WRC la Cioca Boca

A doua zi de concurs propune parcicipanților patru probe speciale. Cioca Boca, parcursă de două ori, măsoară 14.85km. Startul este la ora 10.13. Principala atracție este zona de final, unde mașinile ating viteze amețitoare, totul culminând cu săritoarea de la podul dinaintea sosirii. Proba este renumită pentru porțiuni extrem de tehnice în care îndemânarea piloților va fi pusă la mare încercare.  

Harta Generală
Harta Generală

Cea mai spectaculoasă probă a raliului oferă spații generoase pentru spectatori, în special în ultima parte a traseului. Relieful formează un amfiteatru natural, astfel încât cei prezenți pot urmări evoluția echipajelor pe mai mult de 1km. Și dacă precizăm faptul că și pe Cioca Boca există un punct de alimentație amenajat de organizatori e clar că sunt suficiente argumente să nu lipsiți de pe această probă, cu două treceri în ziua de sâmbătă.

#raliuliasului2020 #raliuliasului #iasi #visitiasi #visitromania

Share this post

Accessibility